Омелян заявляє, що НАБУ вручило йому підозру за «незаконне збагачення»

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє, що співробітники Національного антикорупційного бюро вручили йому підозру за «незаконне збагачення».

«О 8:40 співробітники НАБУ вручили мені підозру за «незаконне збагачення» десять років тому, «користування чи придбання» машини для брата і недекларування проживання в будинку впродовж двох тижнів 2016 року. Щодо суті справи: за дивним збігом обставин, її відкрили одразу після мого візиту під суд над Мартиненком. Впродовж півтора року перевірили все: пошту, месенджери, обшукали, опитали всіх знайомих, родичів, друзів», – написав Омелян у Facebook.

«Якщо це найбільші «злочини», які змогли мені інкримінувати за час моєї роботи міністром, то мені не соромно дивитися в очі ані нашим громадянам, ані іноземним партнерам, ані керівництву країни», – додав Омелян.

Він пов’язав цю ситуацію з наближенням виборів. Міністр пообіцяв надати подробиці справи на брифінгу о 17:30.

У квітні директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заперечував, що його відомство готує повідомлення про підозру міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну, але казав, що розслідування його справи триває.

Детективи Національного антикорупційного бюро здійснювали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого незаконного збагачення і можливого декларування недостовірних даних Володимиром Омеляном.

За даними слідства, починаючи з 10 грудня 2016 року Омелян, його дружина і їхній син почали проживати в будинку, що за правом приватної власності належить двоюрідній племінниці дружини, орієнтовна вартість будинку становить 7 мільйонів гривень. Детектив вказує, що за інформацією з Державної фіскальної служби доходи, які б дали племінниці можливість купити зазначений будинок, остання не отримувала.

Журналісти програми «Схеми» повідомляли, що родина міністра інфраструктури України Володимира Омеляна взяла в оренду елітний котедж у своєї родички в селі Іванковичі під Києвом.

Володимир Омелян з квітня 2016 року очолює міністерство інфраструктури.

0 Comment

comments: