Станом на сьогоднішній день за межами України легально перебуває 5 млн українців

emigracia

Станом на сьогоднішній день за межами України легально перебуває 5 млн українців, і ця тенденція посилюється. У зв’язку з цим МЗС України робить все можливе, щоб Українці за кордоном відчували себе захищеними і отримували відповідну консульську допомогу.

Про це під час зустрічі з українською громадою в Варшаві в Українському домі заявив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга.

“Сьогоднішня статистика говорить про те, що за кордоном легально перебувають близько 5 млн громадян України. Цифра вражає і вона має тенденцію до зростання”, – заявив Сибіга.

За словами дипломата, МЗС України робить все можливе, щоб українець за кордоном був повністю захищеним і відчував європейський цивілізований підхід до своїх потреб у разі необхідності надання допомоги або отриманні послуги з боку держави.

Сибіга також зазначив, що в даний час консульства України видають українцям за кордоном близько 70 тис. біометричних паспортів на рік. “У наступному році ми прогнозуємо оформлення за кордоном близько 100 тис. біометричних закордонних паспортів”, – зазначив він.

В цілому, уточнив Сибіга, в Україні вже видано 1,2 млн біометричних паспортів, а держава здатна видавати 2,5-3 млн біометричних паспортів на рік.

Сибіга зазначив, що оформлення закордонних паспортів є найбільш затребуваною консульською дією за кордоном, яка зараз здійснюється в штатному режимі в максимально спрощеному вигляді.

“Для отримання закордонного паспорта громадянину України за кордоном треба тільки пред’явити свій паспорт та документ, що підтверджує легальність перебування в країні. Всі бюрократичні перешкоди для громадян України зняті”, – констатував дипломат.

За його словами, найбільш інтенсивна консульська робота МЗС України за кордоном, а отже, і найбільша кількість українців, спостерігається в Італії, Іспанії, Португалії, Чехії, Росії, Німеччини та Польщі. Сибіга також зазначив, що поки найбільше українців проживає на території Росії.

Правда України

0 Comment

comments: