Хакери активно використовують майбутню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

hak-fak

Кіберзлочинці активно використовують майбутню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро з метою обману користувачів і крадіжки у них грошей і персональних даних. За даними «Лабораторії Касперського», більшість з них використовують шкідливий спам і підроблені сервіси з продажу квитків на головний спортивний захід року.

Відзначається, що спам-листи створюються за тим же принципом, що і розсилки, націлені на вболівальників Чемпіонату Європи з футболу. Як правило, подібні повідомлення містять DOC- або PDF-вкладення, в яких повідомляється, що електронна адреса користувача, обрана випадковим чином з мільйонів інших, перемогла у лотереї, присвяченій Олімпіаді. Для отримання виграшу пропонується вислати дані банківської картки.

Інший ефективний інструмент для витягування грошей – підроблені сервіси з продажу квитків на Олімпійські ігри. Шахраї дають запит на всю інформацію по банківській карті нібито для оплати квитків, а потім використовують її для крадіжки грошей з рахунку жертви. Причому зроблено подібні сервіси настільки якісно, що іноді розпізнати підробку не можуть навіть досвідчені користувачі. Для додання їм більшої переконливості зловмисники часто купують найдешевші і прості сертифікати SSL, які дозволяють забезпечити передачу даних між веб-сервером і браузером по захищеному протоколу і поставити викликає префікс https на початку адресного рядка, щоб викликати довіру.

Правда України

0 Comment

comments: