Повсюдний доступ до інтернету дозволить 500 млн чоловік подолати поріг бідності

total-web

Повсюдний доступ до інтернету дозволить 7% населення земної кулі (500 млн чоловік) подолати поріг бідності і підвищить світовий ВВП на $ 6,7 трлн, йдеться в дослідженні підрозділу PwC з надання послуг в області стратегічного консультування.

В ході дослідження, були проаналізовані дані по 120 країнам за десятирічний період. Результати дослідження дозволяють зробити висновок про те, яким чином може змінюватися веб-простір у міру збільшення числа інтернет-користувачів з країн, що розвиваються. Відзначається, що в результаті уповільнення зростання числа інтернет-користувачів 4,1 млрд людей не мають доступу до сучасної економіки, хоча могли б принести їй додатково близько $ 6,7 трлн.

Згідно з даними звіту, повсюдний доступ до інтернету на глобальному рівні буде забезпечено, коли на кожного інтернет-користувача з країн з розвиненою економікою припадатиме п’ять користувачів з країн, що розвиваються. Для порівняння: в даний час це співвідношення становить один до двох.

Забезпечення можливості підключення до онлайн-ресурсів по всьому світу в найближчі п’ять років може принести країнам, що розвиваються і комерційним підприємствам величезну користь, включаючи можливості зростання для операторів телекомунікаційних мереж, які оцінюються в $400 млрд і вигоду постачальників контенту в розмірі близько $200 млрд.

“Забезпечення повсюдного доступу до інтернету – одна з основних перешкод розвитку в сучасному світі, – вважає Бахджат аль-Дарвіч, співавтор дослідження. – Щоб мешканці країн, що розвиваються могли брати повноцінну участь в сучасній економіці і відчути на собі ефект від використання інтернету, нам необхідно спростити і здешевити доступ до інтернету і надати підтримку людям, що відкрили для себе інтернет і вперше опинилися в веб-просторі“.

За даними дослідження, інтернет зможуть дозволити собі 80% населення планети в тому випадку, якщо вартість онлайн-доступу впаде майже на 70%.

Завдяки заміні поточних мереж 2G мережами 3G або 4GLTE можна скоротити вартість мегабайта на ринках, що розвиваються на 60-70%, при цьому надання інтернет-послуг буде вигідним для операторів, і понад 2 млрд людей відкриють для себе можливості інтернету, йдеться в звіті.

Поширення контенту через ряд місцевих високошвидкісних мереж надасть доступ до інтернету для ще 300 млн чоловік. Крім того, 170 млн осіб зможуть скористатися поліпшеним і дешевшим доступом за рахунок офлайн-каналів поширення контенту, включаючи державні і регіональні ресурси обміну даними. Тим часом дії урядів, спрямовані на надання інформаційних матеріалів про освіту, соціальні послуги та бізнес-можливості, можуть спонукати ще 200 млн чоловік підключитися до інтернету.

Онлайн-доступ, який фінансується фірмами або абонентами (наприклад, освітні центри), може залучити ще 500 млн користувачів по всьому світу.

“Всеосяжність інтернет майбутнього відрізнятиметься від сучасного інтернету, – каже Матіас Херцог, співавтор звіту і партнер PwC в США. – Він буде в більш повній мірі відповідати лінгвістичним, культурологічним та економічним потребам тих, хто раніше не мав доступу до мережі. Крім того, інтернет стане основним каналом надання найважливіших послуг для найбільш знедолених верств населення в сучасній економіці. Також буде спостерігатися зростання в сегменті інтернет-торгівлі, учасниками якої стануть найбідніші верстви населення “.

Правда України

0 Comment

comments: