Уряд України перейде на оцінку доходів громадян непрямими методами при призначенні субсидій та допомоги

ocinka-dohodiv

Уряд України перейде на оцінку доходів громадян непрямими методами при призначенні субсидій та допомоги. В умовах величезної тіньової економіки не можна базувати систему соцзабезпечення на офіційних доходах, заявив глава департаменту фінансів соціальних програм міністерства фінансів Андрій Рязанцев.

“Сьогодні через офіційні джерела ми бачимо однаково, як людину без засобів до існування, так і того, хто їздить на новій іномарці і купує чергову квартиру, але не декларує ні копійки доходів”, – сказав Андрій Рязанцев.

Потрібен перехід до фінансово-майнового стану людини і перевірки її непрямими методами, в разі якщо вона претендує на соцдопомогу, підкреслив представник Мінфіну.

“Той, хто зареєстрував офіційну зарплату в 3 тис. грн вже багач в порівнянні з власником іномарки і йому соцдопомога взагалі не передбачена. І це справедливий соцзахист?”, – зазначив він.

Світовий досвід говорить, що в питаннях соцдопомоги потрібно розглядати не окрему особу, а домогосподарство, вважає Андрій Рязанцев.

“Інакше у нас півсім’ї виявляються жебраками і отримують соцдопомогу та субсидії, а півсім’ї не знають, куди ховати нерухомість і депозити”, – підсумував він.

Раніше Андрій Рязанцев повідомив, що Мінфін в ході перевірки тих, хто отримує субсидії і допомогу, сформував “чорні списки” громадян виходячи з 5 груп ризику.

Правда України

0 Comment

comments: