Зразу після виборів Кличка мером Києва його депутат Микитась відновив скандальне будівництво на Микільсько-Слобідській

кличко

На другий день після виборів мера Києва відновилося скандальне будівництво на вулиці Микільсько-Слобідській, яке веде депутат від “УДАРу-Солідарності” Максим Микитась. Про це повідомляє Oleksii Kravchuk у мережі:

“Кличко знову показав себе хронічним брехуном. У серпні місяці біля Патріяршого Храму УГКЦ на березі Дніпра на Микільській Слобідці він обіцяв, що незаконного будівництва не буде. Будуть громадські слухання і врахування думки жителів масива. Натомість сьогодні коли ще не оголошені офіційні результати виборів мера, скандальне будівництво відновилося. При тому, що УкрБуд (підрядник) не має права будувати, бо рішенням суду земля забрана за борги у Терри Капітал (власника) і передана Ощадбанку (кредитору). Тож сьогодні ми знову мусили зупиняти забудову.”

Столичні жителі також відзначили, що представники “Укрбуду” ходять по квартирах і агітують за будівництво “Сонячної Рів’єри”.

“Прохання до всіх жителів Микільської Слобідки не підписувати жодних сумнівних документів і не вестись на брехливу пропаганду “Укрбуду”, – закликала активістка Інга.

У корпорації “Укрбуд” підтвердили, що відновили будівництво, але запевнили, що відбувається воно законно.

“Так, будівництво відновлено з 17 листопада. Справа не у виборах. Там абсолютно законне будівництво. Дуже багато людей хотіли коло тої забудови поживитися – політики, щоб рейтинг підняти, бандити, щоб здерти грошей. Тому на час виборів – і так політизована країна, ми розуміли, що історія довкола цієї будівлі буде підігріватися, ми його призупинили, щоб ніхто не використовував цю будову, як майданчик для скандалів”, – сказав радник президента “Укрбуду” Юрій Пелих.

“Зараз вибори закінчились. Все затихло, що ж ми кинемо недобудоване житло? Щоб воно 100 років стояло?”, – додав він.

Пелих запевнив, що рішення суду, яке забороняло будівництво компанія оскаржила: “Ми маємо повне право там будуватись”.

“Ми проходимо всі інстанції аж до верху, бо в нас усі документи є. Продажні суди виграємо. Але коли один суд завершується, потім знов хтось у суд подає, і цей процес повторюється безкінечно”, – відзначив радник президента корпорації.

Він додав, що відступати від будівництва “Укрбуд” не збирається, бо будує квартири для тих, хто хоче мати своє житло.

“Якби ці люди, які виступають проти, якусь альтернативу давали, а вони ж не дають. Лише кажуть “зупинити””, – відзначив Пелих.

Так само, за його словами, не йдуть на переговори церковники Патріаршого собору.

Відповідаючи на питання, що робитиме корпорація, як мер Віталій Кличко знову вирішить зупинити будівництво на вимогу громади, Пелих відповів:

“Якщо мер хоче зупинити цю забудову, а ми ведемо забудову відповідно до законодавства, то він повинен: 1) заплатити гроші за те, що збудовано, щоб ми розрахувались з інвесторами – а там уже сотні сімей, які заплатили гроші і чекають своє житло – їм треба буде повернути гроші за житло; 2) оплатити збитки, які понесла корпорація на документацію, освоєння майданчика і т.д; 3) оплатити сам демонтаж”.

“А щоб знести, то треба більше заплатити, ніж, щоб його збудувати”, – додав Пелих.

Як відомо, скандальне будівництво комплексу “Сонячна Рів’єра” на Микільській Слобідці, яке веде будівельна корпорація “Укрбуд” і депутат від “УДАРУ” Максим Микитась, триває уже більше року.

Місцеві мешканці неодноразово влаштовували акції протесту на будівництві. 4 лютого люди палили шини.

А 1 квітня під час протесту проти новобудови правоохоронець отримав поранення.

23 квітня Кличко попросив прокуратуру перевірити документи на будівництво на Микільській Слобідці.

Згодом з’ясувалося, що за скандальним будівництвом на Микільській Слобідці стоїть дегенерат Вадим Столар.

Активісти і місцеві мешканці наголошують: будівництво ведеться з порушеннями. Зокрема, щоб надати легальних форм будівництву в забороненій 100-метровій зоні Дніпра, було створено висновок “Інституту Генерального плану міста Києва” – про те, що насправді це не берег “великої ріки” Дніпро, а лише “середня річка” Десенка, і захисна смуга тут становить тільки 50 метрів.

У Патріаршому соборі, що на вулиці Микільсько-Слобідській, біля якого ведеться скандальне будівництво житлового комплексу, з’явились тріщини.

У квітні Київський апеляційний господарський суд заборонив будівництво на вул. Микільсько-Слобідській у Дніпровському районі Києва. Однак 9 червня цей же суд скасував цю заборону.

“Укрбуд” обіцяв провести реконструкцію прибережної зони відпочинку, щоб уникнути конфліктів із громадськістю.

Також компанія запевнила, що має намір передати землю біля Патріаршого собору у дар церкві і допомогти храму, який після скандальної забудови пішов тріщинами, з ремонтом.

Наприкінці липня мер Києва Віталій Кличко запевняє, що скандальне будівництво на вулиці Микільсько-Слобідській заморожене.

У серпні Кличко запевняв, що без погодження з громадою будівництва на Микільській Слобідці не буде.

Правда України

0 Comment

comments: