Що потенційному покупцеві нерухомості в Україні слід з’ясувати у забудовників

забудовники

Зараз на ринку нерухомості України вистачає недобросовісних забудовників. Деякі будкомпанії становлять собою фінансові піраміди, інші ж просто пропонують нерухомість, ціна якої не відповідає якості.

Перш, ніж вкладати свої гроші в сумнівні житлові комплекси, потрібно як слід перевірити інформацію про забудовника і про саму новобудову аж до будматеріалів.

Що потенційному покупцеві слід з’ясувати у забудовників:

– Чи є у будкомпанії право власності або орендний договір на ділянку, де будують об’єкт. Така інформація відноситься до розряду відкритої, так що забудовник зобов’язаний її надати.

– Цільове призначення і термін оренди земельної ділянки. Найчастіше найменший термін оренди – це 5 років. Якщо забудовник стверджує, що впорається за менший час, не довіряйте, адже вкрай складно вкластися в 2-4 роки, починаючи об’єкт з нуля – проект, його узгодження і будівництво.

– Чи відповідає проект об’єкта містобудівним нормам міста.

– Чи є у бюро, яке займалося проектом будинку, дозвіл і сертифікат.

– Чи вказана в інвестиційних договорах відповідальність забудовника за варіювання терміну здачі будинку в експлуатацію.

Також покупцеві слід ретельно перевірити всі нюанси установчих документів будкомпанії.

У пакет документів повинні увійти свідоцтво про внесення до державного реєстру юросіб, декларація про початок ведення будівництва або дозвіл на будівництво; позитивний експертний звіт щодо проекту та документи з міської ради, що підтверджують присвоєння адреси, якщо будинок вже введений в експлуатацію.

Правда України

0 Comment

comments: