Російський опозиціонер оскаржує в суді рішення держдуми росії про фактичну анексію Криму

Крим

Російський опозиційний активіст, співзасновник громадського руху «Майдан без кордонів» Валерій Отставних звернувся до Конституційного суду Росії з вимогою визнати таким, що суперечить Основному закону, рішення Державної думи Росії про фактичну анексію Криму. Про це сам Отставних повідомив під час виступу у Києві.

За його словами, аналогічні позови подали ще двоє представників опозиції Михайло Аншаков і Костянтин Селезньов.

«Ми подали позов, звернулись до Конституційного суду, щоб привернути увагу юридичної спільноти Росії, української і міжнародної громадськості до правових аспектів незаконного приєднання Криму. Ми звертаємо увагу на той факт, що Державна дума (а це – вищий законодавчий орган Росії) порушує і російську Конституцію, і міжнародне право. Це дасть змогу міжнародній спільноті відреагувати або бодай прокоментувати цю колізію», – зазначив Валерій Отставних.

30 червня цього року Валерій Отставних і Михайло Аншаков вже намагались оскаржити у Конституційному суді Росії згадане рішення Держдуми. Позов подавали від імені товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль». Тепер опозиційні активісти звертаються до Конституційного суду кожен окремо, як громадяни Росії.

Правда України

0 Comment

comments: