Уряд оприлюднив положення про безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки

безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки

Кабінет міністрів виклав у новій редакції “Положення про військово-транспортні обов’язки”, згідно з якими здійснюється безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ.

Документом, опублікованому на сайті уряду, визначається, що під час мобілізації, для задоволення потреб військових формувань, здійснюється безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації.

Залучення транспортних засобів і техніки здійснюють військові комісаріати.

Військово-транспортний обов’язок є складовою частиною мобілізаційної підготовки та мобілізації в державі і включає в себе заходи, пов’язані з військовим обліком, завчасної підготовки, перевіркою готовності до передачі і передачею транспортних засобів і техніки військовим формуванням.

Повернення транспортних засобів і техніки здійснюється військовими частинами (підрозділами) протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації через військові комісаріати, які зробили таке залучення.

Документом також передбачається порядок компенсації шкоди, заподіяної транспортним засобам і техніці в результаті їх залучення з мобілізації.

Від передачі транспортних засобів при мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв’язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань при наявності укладеного з Міністерством оборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їхні транспортні засоби та техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань.

Також від передачі техніки військовим формуванням при мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації, у яких висока суспільна потреба. При цьому перелік таких підприємств затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Міноборони.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

0 Comment

comments: