На мітингах проти пенсійної реформи в Росії затримали понад 800 людей – ЗМІ

На мітингах проти пенсійної реформи у 33 містах Росії затримали 839 осіб, найбільше – у Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі: , повідомляє російське видання «ОВД-Инфо».

Між тим, як повідомляє Інтерфакс із посиланням на начальника Головного управління МВС із забезпечення охорони громадського порядку Росії Юрія Валяєва, поліція заявляє про затримання близько 100 осіб у Санкт-Петербурзі та «кількох» у Москві.

У Москві, за інформацією російської служби Радіо Свобода, у неділю ввечері поліція затримала, за різними даними, від десяти до декількох десятків людей. Поблизу метро «Театральна» маніфестантів били кийками. 

Московська поліція оцінила кількість учасників мітингу проти пенсійної реформи у дві тисячі осіб. За іншими даними, в акції на Пушкінській площі брали участь від трьох до п’яти тисяч чоловік. Біля пам’ятника Пушкіну поставили траурний вінок з написом «Пенсія». Присутні скандували: «Це не реформа, це грабіж!» і «Поверніть наші гроші».

Читайте також: «Поки я президент, це рішення не буде прийняте». Як змінювалися слова Путіна про підвищення пенсійного віку

У різних містах Росії тривають акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які раніше закликав російський опозиціонер Олексій Навальний. Опозиція обрала цей день для масових мітингів, оскільки у Росії 9 вересня відбуваються вибори губернаторів, мерів та депутатів.

Загалом прихильники Навального планують вийти на вулиці в 80 містах Росії. Влада Москви, Санкт-Петербурга й більшості інших міст акцію не погодила.

Самого Навального в кінці серпня арештували на 30 діб за «порушення» під час проведення акції «Він нам не цар» у січні.

19 липня Держдума Росії в першому читанні ухвалила законопроект про підвищення пенсійного віку в Росії. Його можуть підвищити з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків.

0 Comment

comments: