Окупант намагається придушити волю кримських татар – МЗС України про затримання в Криму

Міністерство закордонних справ України засудило обшуки та затримання в окупованому Криму, які російські силовики здійснили 21 травня.

«Чергові незаконні затримання в Криму. Окупант намагається придушити волю кримських татар. Засуджуємо і будемо далі апелювати до міжнародних судів», – написала в мережі Twitter речниця МЗС Мар’яна Беца.

За останнім повідомленням організації «Кримська солідарність», її координатора Сервера Мустафаєва повезли до Сімферополя, «за попередніми даними, в управління ФСБ».

Перед тим «Кримська солідарність» заявляла, що російські силовики не допускають адвокатів до активістів Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова, в будинках яких зранку 21 травня відбувалися обшуки.

Сервер Мустафаєв є відомим громадським активістом, улітку 2016 року він разом зі ще кількома співвітчизниками заснував громадське об’єднання «Кримська солідарність», є одним із його координаторів.

Читайте також: Сервер Мустафаєв: про «Кримський марафон», мирний протест і солідарність кримських татар

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

0 Comment

comments: