Для реалізації плану гуманітарної допомоги Україні потрібно 187 мільйонів доларів – ООН

Щоб реалізувати плану надання гуманітарної допомоги Україні для постраждалих від бойових дій потрібно 187 мільйонів доларів, повідомила у Брюсселі заступник генерального секретаря ООН Урсула Міллер.

«Чотири роки війни вдарили по 4,5 мільйонах людей, а півтора мільйони осіб через небезпеку були змушені покинути рідні домівки. Мільйони цих громадян терміново потребують гуманітарного захисту й підтримки», – заявила Міллер.

Суму у майже 200 мільйонів доларів з підтримки постраждалих від війни вона назвала необхідною, що реалізувати цьогоріч план 11 гуманітарних організацій.

Урсула Міллер додала, що в ООН на 2018 рік розробили план заходів для надання допомоги нужденним мешканцям Донбасу вздовж лінії розмежування.

«Я вітаю ЄС за їхню солідарність, але й закликаю в цей складний час далі залишатися на боці громадян України», – сказала представниця ООН, коментуючи рішення Єврокомісії виділити 24 мільйони євро допомоги постраждалим від війни на Донбасі.

Від початку конфлікту в 2014 році Європейський союз надав Україні понад 677 мільйонів євро допомоги.

Збройний конфлікт на Донбасі триває понад три з половиною роки – від квітня 2014 року. Його жертвами стали понад 10 тисяч людей. Україна і Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів зброєю та особовим складом. Москва заперечує це, визнаючи наявність у складі проросійських бойовиків своїх громадян, яких називає «добровольцями».

0 Comment

comments: