Порошенко про «кремлівський звіт»: це чергова демонстрація лідерства у протидії російській агресії

Президент України Петро Порошенко вітає оприлюднення Вашингтоном так званого «кремлівського звіту». 

«Щира вдячність Вашингтону за чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії. Розраховуємо на відповідні рішення і з боку наших європейських партнерів для зміцнення спільного трансатлантичного фронту», – написав він на своїй сторінці Facebook.

За словами Порошенка, сила санкцій стає дедалі міцнішою і впливовішою. 

«Накопичувальний ефект обмежувальних заходів неминуче і впевнено обмежує апетити агресора. І так буде… допоки не відбудеться повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», – додав президент України. 

Міністерство фінансів США 30 січня видало очікуваний документ із потенційними об’єктами можливих майбутніх санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Володимиром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «Кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще не відому кількість у засекреченій. Крім того, в засекреченій частині – також список російських державних і частково державних підприємств. Звіт був представлений Конгресові США, як того вимагає закон «Про протидію супротивникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA).

Повідомляється, що у звіт внесли керівництво адміністрації президента Росії, зокрема, голову адміністрації Антона Вайно, його заступника Олексія Громова, речника Володимира Путіна Дмитра Пєскова, прем’єр-міністра Дмитра Медведєва, міністра закордонних справ Росії Сергія Лавроваю

Серед фігурантів «списку олігархів» є російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євген Касперський, Петро Авен і Володимир Потанін, Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олег Тиньков.

Повідомляється, що цей список не означає запровадження ніяких санкцій чи обмежень щодо цих осіб, за винятком тих, щодо кого обмеження були введені раніше.

0 Comment

comments: