Порошенко підписав закони про медичну реформу

Президент України Петро Порошенко підписав закони «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» та «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості».

«Твердо переконаний, що 2018-й стане вдалим роком для впровадження медичної реформи, вдалим для кожного лікаря та пацієнта. Ситуація у сфері охорони здоров’я не може залишатися такою, якою вона є тепер. І рішучими кроками ми цю ситуацію змінимо», – заявив Порошенко.

Верховна Рада ухвалила законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів 19 жовтня. Він, зокрема, визначає, які медичні послуги на 100% оплачуватиме держава, а за які доплачуватиме пацієнт.

Законопроект щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості парламент підтримав 14 листопада. Документ розширює повноваження органів виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо підвищення рівня медичного обслуговування в сільській місцевості.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає низку заходів, спрямованих на забезпечення підготовки і залучення кваліфікованих медичних, а також фармацевтичних працівників.

Також документ пропонує передбачити впровадження сучасних комп’ютерних та телекомунікаційних технологій, а також засобів для забезпечення функціонування електронної системи охорони здоров’я, застосування телемедицини, виписування електронних рецептів, використання дистанційної діагностики.

0 Comment

comments: