«Страус заховав голову в пісок». Качура про реакцію своєї партії «Слуга народу» на заяву нардепа Галушка

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура розкритикував відсутність чітких дій та реакції своєї партії на заяву депутата Верховної Ради Миколи Галушка, який заявив про продаж владною партією місць у списках.

За словами Качури, він просив винести це питання на засідання фракції, проте цього не зробили.

«Якби ми жили в європейській площині, то всередині партії могла би бути серйозна розмова. А в нас, на жаль, я зараз скажу таку сенсаційну річ, не те, що повинен сказати представник партії «Слуга народу». Але в нас страус заховав голову в пісок по цьому питанню, як і про інших питаннях також», – заявив Качура в прямому ефірі Радіо Свобода.

 

За словами народного депутата, «кейс Галушка» – це наслідок того, що в президентській фракції брак комунікації, і наразі, каже Качура, визріла потреба в перезавантаженні фракції на рівні керівництва.

Напередодні голова партії «Слуга народу» у коментарі Радіо Свобода заявив, що «продаж місць у списку з’ясувати важко».

 

26 вересня народний депутат від фракції «Слуга народу» Микола Галушко заявив, що виходить із партії. У своєму відеозверненні до президента України Володимира Зеленського він стверджував, що всі місця в списку «Слуги народу» в його окрузі №97 у Київській області були продані.

У партії «Слуга народу» заявили, що вивчають заяву Галушка. «Це дуже серйозні звинувачення, оскільки «договорняки» і торгівля місцями в списках суперечать моральним засадам нашої команди. Тому служба безпеки партії вже почала відповідні перевірки», – йшлося в офіційній заяві партії у фейсбуці 27 вересня.

 

НБУ послабив гривню на копійку щодо долара

Національний банк України встановив на 1 жовтня курс 28 гривень 31 копійка за долар, це на 1 копійку більше за офіційний курс на останній день вересня.

Регулятор не встиг повноцінно відбити тенденції міжбанківського валютного ринку, де всю другу половину дня 30 вересня національна валюта посилювалася. Станом на 16:25, за даними Finance.ua, котирування впали до 28 гривень 28–30 копійок за долар.

Ще в середині серпня долар оцінювався на міжбанку дешевше більш як на гривню, 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

Опівночі 25 копійок та старі банкноти перестають бути платіжним засобом

Старі банкноти та 25-копійкові монети перестануть бути платіжним засобом в Україні о 23:59 30 вересня. Про таке рішення Національний банк України повідомив раніше цього місяця.

«По-перше, монети номіналом 25 копійок та усі банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року, перестають бути засобом платежу під час здійснення розрахунків готівкою та будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року. По-друге, Національний банк буде активніше виводити з обігу паперові банкноти 1 і 2 гривні і монети 1 гривня зразка 1996 року, замінюючи їх на відповідні обігові монети зразка 2018 року», – розповіли в НБУ.

Регулятор повідомив, що громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, на монети та банкноти інших номіналів і зразків упродовж наступних трьох років.

До 30 вересня 2021 року це можна буде зробити в усіх українських банках. Після цього і до 30 вересня 2022 року старі монети та банкноти прийматимуть НБУ, «Ощадбанк», «Приватбанк», «Райффайзен Банк Аваль» та ПУМБ.

Долар закріпився вище від позначки 28,3 гривні на міжбанку

На українському міжбанківському валютному ринку триває тенденція останніх тижнів, яка полягає у повільному, але постійному знеціненні гривні. В останній день вересня станом на 13:00 котирування становили 28 гривень 30,5–32 копійки за долар, свідчать дані Finance.ua.

У перші години торгів котирування були ще вищими, тому Національний банк України встановив довідкове значення курсу 28 гривень 32 копійки за долар, це на 2 копійки вище за офіційний курс на сьогодні.

Ще в середині серпня долар оцінювався на міжбанку дешевше більш як на гривню, 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

Amazon Launches Trial of Pay-by-Palm Device

Need to pay for some groceries? No problem, just wave your palm. That could be the new mode of payment at Amazon Go stores if current trials of its new technology in Seattle, Washington, are successful.   The technology, known as Amazon One, is a “free, contactless service that lets you use your palm to pay, enter or identify yourself,” according to its website. The product, which is undergoing trials at two Go stores in Seattle, will allow customers to enter their credit card details and cell phone number and scan their palm or palms for distinct details such as “surface area, lines and ridges as well as subcutaneous features such as vein patterns” on a biometric device. The individual palm details are then used to create a customer’s unique palm signature, and Amazon is counting on that to protect customer information. The e-commerce company assures customers that the Amazon One device does not store information. “We treat your palm signature just like other highly sensitive personal data and keep it safe using best-in-class technical and physical security controls,” according to the website.  Once sign-up is complete, customers can purchase goods and services with their palm prints by hovering over the payment device. It will also allow customers to use their palms as a form of ID, which allows them to enter Go stores without a code. If customers change their minds about using the service, Amazon says it will completely delete their information. “Amazon will permanently delete your palm signature from Amazon’s systems after completion of any remaining transactions,” the website says. “Your Amazon One ID will also be automatically deleted if you do not interact with an Amazon One device for two years.” Amazon says it hopes to replicate the technology in all of its Go stores after its pilot use in Seattle and that it looks forward to other retailers signing up for the service.  

TikTok Launches US Election Guide

Chinese-owned video sharing platform TikTok says it is creating a guide “to protect against misinformation” during the 2020 U.S. elections. In a blog post Tuesday, the company said its guide would connect “100 million Americans with trusted information about the elections from the National Association of Secretaries of State, BallotReady, SignVote, and more.” “Our The U.S. head office of TikTok is seen in Culver City, California, Sept. 15, 2020.TikTok, which is especially popular with younger people, is owned by ByteDance, a Chinese company. TikTok has sought to alleviate U.S. concerns over privacy issues by forming a partnership with two U.S. companies, Oracle and WalMart. The deal has not been finalized, and there have been conflicting statements among the parties about how much of the new venture each company would own.  The Trump administration was moving forward to ban TikTok from app stores, but on Sunday, a judge blocked an order to prevent app stores from distributing it.  The judge gave lawyers for TikTok and the administration until Wednesday to meet and propose a schedule for further proceedings in the case.   
 

На міжбанку поновилося зростання долара

На українському міжбанківському валютному ринку в другій половині сесії 29 вересня поновилося зростання попиту на долар, що відбилося на котируваннях. Аналітики сайту «Мінфін» вказують на вихід на ринок із купівлею долара «Сітібанку», який діє в інтересах західних інвесторів.

За даними Finance.ua, станом на 15:55 котирування сягнули 28 гривень 31,5–33,5 копійки за долар (це на 4,5 копійки вище від рівня закриття торгів 28 вересня).

Національний банк України лише частково відбив тенденції другої частини сесії. Офіційний курс на 30 вересня регулятор установив на рівні 28 гривень 30 копійок за долар – на 1 копійку менше за попередній курс.

Ще в середині серпня долар оцінювався на міжбанку дешевше більш як на гривню, 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

«Нафтогаз»: ціна газу для населення у жовтні зберігається на рівні вересня

Група «Нафтогаз» у жовтні збереже ціни газу для збутових компаній і населення на вересневому рівні, повідомляє пресслужба компанії.

«Цінові пропозиції в жовтні залишаться незмінними як для оптових покупців (трейдерів, газзбутів) ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», так і для для побутових клієнтів ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України», – йдеться в повідомленні.

«Таким чином, ГК «Нафтогаз Трейдинг» у жовтні постачатиме газ оптовим споживачам, що вже уклали договори, за ціною вересневого ресурсу. Для роздрібних клієнтів ГК «Нафтогаз України» зберігаються вересневі ціни — «Місячний» (4,7 грн/куб. м з ПДВ, без вартості доставки (розподілу) і «Річний» (5,24 грн/куб. м з ПДВ, без вартості доставки (розподілу)», – додали у «Нафтогазі».

Наприкінці серпня «Нафтогаз України» повідомив, що вереснева ціна на природний газ для потреб населення у тарифі «Місячний» становить 4 гривні 70 копійок за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Ціна на серпень для населення складала за цим тарифом 3 гривні 24 копійки, тобто зростання сягнуло 45%.

 

Фігуранти розслідування «Схем» Микитась та Орлов отримали підозри в справі про так звані «ядерні хабарі»

Детективи НАБУ за погодження прокурорів САП 28 вересня повідомили про підозри колишньому народному депутату Максиму Микитасю та керівнику відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову у справі щодо так званих «ядерних хабарів». Про те, як після перемоги фірми дружини Микитася на тендері «Енергоатома» з відбору генпідрядника будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відчуження родина Орлова обзавелася квартирами в ЖК, зведених компанією з орбіти Микитася, журналісти програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода та UA:Перший) розповідали в розслідуванні «Україна-Росія: ціна атомної залежності».

За повідомленням слідства, дії колишнього депутата кваліфікують як «надання неправомірної вигоди службовій особі» (ч. 2 ст. 369 КК України), а топменеджеру «Енергоатому» інкримінують «одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою» (ч. 4 ст. 368 КК України).

За матеріалами кримінального провадження, «посадовець НАЕК «Енергоатом» у 2017 році забезпечив перемогу будівельної фірми, підконтрольній на той час народному депутату, на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю понад 1 мільярд гривень (сума контракту за основним та додатковими угодами). Натомість народний обранець віддячив за це, забезпечивши родину директора підрозділу держпідприємства безоплатними квартирами в житлових комплексах, що споруджувала на території м. Києва інша фірма депутата», – йдеться у повідомленні САП.

Правоохоронці відзначають, що наразі вирішується питання про обрання посадовцю НАЕК запобіжного заходу. А експарламентар, який є одним з підозрюваних у іншій справі щодо заволодіння квартирами Нацгвардії, наразі перебуває під вартою.

І додають, що досудове розслідування триває і встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного злочину.

Раніше «Схеми» розповіли про те, як топменеджер «Енергоатому» Ігор Орлов, його дружина Наталія та матір Олександра з 2017-го по 2019-й роки отримали майнові права на об’єкти незавершеного будівництва на той час, на квартири у ЖК «Сонячна Рів’єра» та ЖК «Верховина». Це сталось після того, як у 2017 році на тендері з відбору генпідрядника будівництва Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива перемогла компанія «БК «Укрбудмонтаж», на той час єдиною власницею якої була Наталія Микитась – дружина народного депутата VIII скликання Максима Микитася, колишнього президента великої будівельної компанії – корпорації «Укрбуд», що звела згадані ЖК «Сонячна Рів’єра» та «Верховина».

Безпосереднім замовником будівництва сховища, підкреслюють журналісти, є відокремлений підрозділ у складі «Енергоатома» – «Атомпроектінжиніринг», у якому Ігор Орлов обіймає посаду директора з питань нових ядерних установок.

У коментарі «Схемам» Орлов підтвердив, що його родина володіє квартирами у згаданих житлових комплексах, але заперечив, що отримав нерухомість як «неправомірну вигоду».

«У мене були заощадження, у мене зарплата була. Все відображено в декларації… Я не маю зараз виправдовуватись перед ким-небудь. Все, що стосується мене – відобразив в декларації. Там все прослідковується – де, коли, які гроші в мене були, чи дозволяли мені це придбати», – відповів Орлов.

На запитання, чи зустрічався він із Максимом Микитасем до та після того, як генпідрядником будівництва сховища стала компанія його дружини «Укрбудмонтаж», Орлов зазначив: «Я не часто зустрічався. Це ніяк не позначається на тому, що Микитась і дружина там були власниками. Я його знав, так. Я не приховую цього. Але говорити про те, що я якось там працював, чи не працював, чи якимось чином мене прив’язувати до Микитася – некоректно. Я маю право спілкуватися з будь-якою людиною, не лише Микитасем. Мені ніхто не забороняв».

Колишній нардеп, відомий столичний забудовник, екскерівник корпорації «Укрбуд» Максим Микитась перебуває у СІЗО. Йому інкримінують махінації із житлом Національної гвардії на понад 80 мільйонів гривень. Він звинувачення заперечує.

Через адвоката Микитася журналісти передали йому прохання про коментар, але відповіді на момент публікації не отримали.

Рівненська, Південно-Українська та Хмельницька АЕС вимушені відправляти відпрацьоване ядерне паливо у Росію на тимчасове зберігання. Щорічно, за даними «Енергоатому» – державного оператора українських АЕС – Україна платить Росії за це 150-200 мільйонів доларів. На початку 2000-х українська влада вирішила побудувати власне Централізоване сховище. Лише у 2017 році «Енергоатом» почав будівництво, але введення в експлуатацію постійно переноситься.

На тендері з відбору генпідрядника будівництва Централізованого сховища перемогла компанія «Укрбудмонтаж», яка належала на той час Наталії Микитась.

На початку 2020 року «Енергоатом» оголосив новий тендер – на роботи по завершенню будівництва – на 656 мільйонів гривень. Але відкриті торги так і не відбулися, бо Антимонопольний комітет виявив змову між «Укрбудмонтаж» та «Укренергомонтаж».

 

Борг України в серпні скоротився на 17 мільярдів гривень – Міністерство фінансів

У серпні 2020 року сукупний державний та гарантований державою борг України в еквіваленті в національній валюті скоротився на 16,9 мільярда гривень та склав 2 трильйони 338 мільярдів гривень (85,1 мільярда доларів США в еквіваленті в іноземній валюті). Про це 29 вересня повідомило Міністерство фінансів України.

Державний борг скоротився переважно за рахунок зменшення боргу за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). Гарантований державою борг став меншим насамперед за рахунок зменшення заборгованості перед Міжнародним валютним фондом.

У серпні Міністерство фінансів провело чотири аукціони з розміщення ОВДП, залучивши 23,4 мільярда гривень на фінансування державного бюджету. Натомість витрати на погашення державного боргу у серпні 2020 року становили 38,7 мільярда гривень, а видатки на обслуговування державного боргу – 8,5 мільярда гривень.

За результатами другого кварталу 2020 року показник державного боргу до ВВП склав 50,8%, державного та гарантованого державою боргу до ВВП – 57,6%.

НБУ зупинив зростання долара на міжбанку

Коливання у парі гривня-долар на українському міжбанківському валютному ринку скоротилися до мінімуму завдяки діям Національного банку України спільно з державним «Укргазбанком».

Регулятор виставив 28 вересня курс продажу долара 28 гривень 33 копійки, що на той момент було вище від ринкових котирувань. Але до продажів долара Нацбанком не дійшло – за дещо нижчим курсом пропонував американську валюту «Укргазбанк», і це дозволило завершити торги нижче від позначки 28 гривень 30 копійок за долар.

На торгах 29 вересня ситуація принципово не змінилася, станом на 13:20 котирування закріпилися на позначках 28 гривень 29–31 копійка за долар, свідчать дані Finance.ua.

НБУ встановив опівдні довідкове значення курсу 28 гривень 29 копійок за долар, це на 2 копійки менше від офіційного курсу на 29 вересня.

Ще в середині серпня долар оцінювався на міжбанку дешевше більш як на гривню, 17 серпня торги завершилися на рівні 27 гривень 23,5–25,5 копійки за одиницю американської валюти.

Why Facebook Suddenly Closed 155 Accounts Targeting the Philippines

Facebook’s deletion of accounts targeting the Philippines from bases in China shows that the U.S. internet giant wants a better reputation in Southeast Asia after letting things slide in the past, say analysts who follow the case. On September 22, Facebook said it had removed 155 of its own accounts and six Instagram accounts for violating an internal policy against “foreign or government interference which is coordinated inauthentic behavior on behalf of a foreign or government entity.” The accounts originated in China and focused “primarily on the Philippines and Southeast Asia more broadly” as well as on the United States, Facebook says. Facebook’s move will endear it to Filipinos, who use the service so fervently that it has become a de facto official homepage for businesses and government agencies but who also worry that it has become too permissive, scholars say.    For Facebook, “it’s more from a kind of a PR point of view – I do this at a particular time, somehow, it’s seen as positive and I can say, ‘look, I have done this,’” said James Gomez, regional director at the Bangkok-based think tank Asia Center. Operators of the deleted accounts had posted in Chinese, English and Tagalog about naval activity in the South China Sea as well as Philippine politics and tried to cover up their identities, Facebook said.  China and the Philippines dispute sovereignty over a tract of the sea that’s rich in fisheries as well as undersea energy reserves. China has the upper hand militarily, frustrating officials in Manila and fanning debate there over whether the Philippines should ask Washington for more help. The connection to Facebook goes back to 2015, when the California-based service joined domestic mobile service provider Smart Communications to offer an app that allowed free access to 24 heavily used mobile sites.The thumbs-up Like logo is shown on a sign at Facebook headquarters in Menlo Park, Calif., April 14, 2020. Facebook’s long-awaited oversight board is set to launch in October 2020.But Facebook has made eyes roll in the Philippines and other Southeast Asian countries by allowing relatively unfettered access by politicians, hate-speech spreaders and purveyors of fake news, Gomez said.   “We would welcome that there is self-governance on the part of Facebook,” said Ramon Casiple, executive director of the Metro Manila-based advocacy group Institute for Political and Electoral Reform. “There was a lot of that [problematic material] in the past up till now.”’ Philippine President Rodrigo Duterte maintains an “online army” that was reportedly paid to pack Facebook with supportive material in the name of “grassroots activists”, Southeast Asian news outlet New Mandala reported in 2017, a year after Duterte took office.   Filipinos are starting now to eye the 2022 presidential election, motivating Facebook to clean up so it can avoid criticism, said Eduardo Araral, a Filipino and associate professor at the National University of Singapore’s public policy school.  Some of the shuttered accounts carried “content supportive of President Rodrigo Duterte and Sara Duterte’s potential run in the 2022 Presidential election,” Facebook said, referring to the current leader’s daughter. Presidents can serve just one term in the Philippines. “They have to be active in showing Facebook is no longer used or can no longer be used as a platform for inauthentic behavior,” Araral said. Duterte has pursued friendship with China despite the maritime dispute, but common Filipinos remain leery of Beijing’s designs for the surrounding seas. About 74 million people use Facebook in the Philippines, where the total population stands near 109 million. Facebook’s statement says 276,000 accounts followed one or more or 11 deleted Facebook Pages belonging to businesses. The service took down those pages along with the 155 non-business accounts. Facebook said that about 5,500 people followed one of more of the closed-down Instagram accounts. Facebook has removed accounts in Singapore and Myanmar as well, as both countries approached political milestones, Gomez said.  In 2018, for example, a U.N. Office of the High Commissioner for Human Rights mission found that Facebook had helped spread “hate” speech against the Rohingya, a Muslim minority in Myanmar that has struggled to get along with the country’s government. Facebook took down a page authored by senior Myanmar military officials — a long-time nemesis of the Rohingya — after the U.N. findings appeared. 

Країни G20 проведуть віртуальний саміт

Зустріч лідерів «Групи 20» цього року матиме місце у віртуальному форматі. Вона призначена на 20-21 листопада поточного року. Про це йдеться у спільній заяві G20

Головуватиме на саміті король Саудівської Аравії Сальман бен Абдель Азіз Аль Сауд.

«Майбутній саміт G20 буде зосереджений на захисті життя людей і відновленні економічного зростання. Для цього будуть розглянуті вразливі місця, які розкрилися під час пандемії, і закладені основи для світлого майбутнього», – мовиться у заяві.

Станом на 28 вересня у світі підтвердили понад 33 мільйона випадків COVID-19, померли майже 998 тисяч пацієнтів, одужали – майже 23 мільйона.

US Judge Halts Government Ban on TikTok

A U.S. federal judge has temporarily halted a Trump administration order to ban the popular video app TikTok from U.S. app stores. The ban was due to go into effect at the end of the day Sunday by order of the U.S. Commerce Department, the latest move targeting what administration officials have said are security concerns with Chinese companies. The judge gave lawyers for TikTok and the administration until Wednesday to meet and propose a schedule for further proceedings in the case.  TikTok lawyers argued at a Sunday hearing that banning the app would infringe on the free speech rights of its users, while also bringing irreparable harm to the company’s business. “We will continue defending our rights for the benefit of our community and employees,” the company said in a statement welcoming the judge’s decision. The U.S. head office of TikTok is seen in Culver City, California, Sept. 15, 2020.The Commerce Department said after the ruling that an executive order President Donald Trump issued in August outlining concerns that TikTok collects a wide range of data that could end up in the hands of the Chinese government “is fully consistent with the law and promotes legitimate national security interests.”   The statement said the government is complying with the injunction but intends to “vigorously defend” the executive order and its implementation from legal challenges. The Trump administration also sought to shut another popular app, WeChat, out of U.S. app stores, before a judge issued an injunction a week ago stopping that ban as well.   China has rejected the U.S. allegations that the apps present security concerns, while accusing the United States of bullying Chinese companies. The Justice Department asked Friday for the WeChat ban to be allowed to go into effect while that legal case plays out, arguing that allowing the app to continue to be available to U.S. users will cause the country harm. TikTok has sought to alleviate U.S. concerns by forming a partnership with two U.S. companies, Oracle and WalMart.  The deal has not been finalized, and there have been conflicting statements among the parties about how much of the new venture each would own. Trump initially said he gave his blessing to the arrangement, before stating it would not go forward if TikTok’s parent company had any ownership stake in the new company. TikTok said after Sunday’s ruling that it will “maintain our ongoing dialogue with the government to turn our proposal, which the President gave his preliminary approval to last weekend, into an agreement.” 

Federal Judge Postpones Trump Ban on Popular App TikTok

A federal judge on Sunday postponed a Trump administration order that would have banned the popular video sharing app TikTok from U.S. smartphone app stores around midnight. A more comprehensive ban remains scheduled for November, about a week after the presidential election. The judge, Carl Nichols of the U.S District Court for the District of Columbia, did not agree to postpone the later ban. The ruling followed an emergency hearing Sunday morning in which lawyers for TikTok argued that the administration’s app-store ban would infringe on First Amendment rights and do irreparable harm to the business. Earlier this year, President Donald Trump declared that TikTok was a threat to national security and that it must either sell its U.S. operations to American companies or be barred from the country. TikTok, owned by Chinese company ByteDance, is scrambling to firm up a deal tentatively struck a week ago in which it would partner with Oracle, a huge database-software company, and Walmart in an effort to win the blessing of both the Chinese and American governments. In the meantime, it is fighting to keep the app available in the U.S. Judge Nichols did not explain his reasoning publicly, instead filing his judicial opinion under seal. Initially, both the U.S. government’s brief in the case and the entire Sunday morning hearing were also to be sealed, although the court later relented.The U.S. head office of TikTok is seen in Culver City, California, Sept. 15, 2020.In arguments to Judge Nichols, TikTok lawyer John Hall said that TikTok is more than an app, saying it functions as a “modern day version of a town square.” “If that prohibition goes into effect at midnight, the consequences immediately are grave,'” Hall said. “It would be no different than the government locking the doors to a public forum, roping off that town square” at a time when a free exchange of ideas is necessary heading into a polarized election.  TikTok lawyers also argued that a ban on the app would affect the ability of tens of thousands of potential viewers and content creators to express themselves every month and would also hurt its ability to hire new talent. In addition, Hall argued that a ban would prevent existing users from automatically receiving security updates, eroding national security.  Justice Department lawyer Daniel Schwei said that Chinese companies are not purely private and are subject to intrusive laws compelling their cooperation with intelligence agencies. The Justice Department has also argued that economic regulations of this nature generally are not subject to First Amendment scrutiny.  “This is the most immediate national security threat,” Schwei argued. “It is a threat today. It is a risk today and therefore it deserves to be addressed today even while other things are ongoing and playing out.” Schwei also argued that TikTok lawyers failed to prove the company would suffer irreparable business harm. The Justice Department laid out its objections to TikTok’s motion for a temporary injunction in a brief under seal, but it was unsealed in redacted form to protect confidential business information. Trump set the process in motion with executive orders in August that declared TikTok and another Chinese app, WeChat, threats to national security. The White House says the video service is a security risk because the personal information of its millions of U.S. users could be handed over to Chinese authorities. Trump has given tentative approval to a proposed deal in which Oracle and Walmart could initially own a combined 20% of a new U.S. entity, TikTok Global. But Trump also said he could retract his approval if Oracle doesn’t have “total control” of the company; the president did not explain what he meant by that. The deal remains unfinalized, and the two sides have also appeared at odds over the corporate structure of TikTok Global. ByteDance said last week that it will still own 80% of the U.S. entity after a financing round. Oracle, meanwhile, put out a statement saying that Americans “will be the majority and ByteDance will have no ownership in TikTok Global.” Government-owned media in China have criticized the deal as bullying and extortion. ByteDance said Thursday it has applied for a Chinese technology export license after Beijing tightened control over exports last month in an effort to gain leverage over Washington’s attempt to force an outright sale of TikTok to U.S. owners.  China’s foreign ministry has said the government will “take necessary measures” to safeguard its companies but gave no indication what steps it can take to affect TikTok’s fate in the United States. TikTok is also asking a federal court to declare Trump’s Aug. 6 executive order unlawful. The Chinese firm said the president doesn’t have the authority to take these actions under the national-security law he cited; that the ban violates TikTok’s First Amendment speech rights and Fifth Amendment due-process rights; and that there’s no authority for the restrictions because they are not based on a national emergency. 

TikTok Fate in the Balance as Judge Weighs App Store Ban

Lawyers for TikTok pleaded with a U.S. federal judge on Sunday to delay the Trump administration’s ban of the popular video sharing program from app stores set to take effect at the end of the day, arguing the move would infringe on First Amendment rights and do irreparable harm to the business.The 90-minute hearing came after President Donald Trump declared this summer that TikTok was a threat to national security and that it either sold its U.S. operations to U.S. companies or the app would be barred from the country.TikTok, owned by Chinese company ByteDance, is scrambling to firm up a deal tentatively struck a week ago in which it would partner with tech company Oracle and retailer Walmart and that would get the blessing of the Chinese and American governments. In the meantime, it is fighting to keep the app available in the United States.The ban on new downloads of TikTok, which has about 100 million users in the U.S, was delayed once by the government. A more comprehensive ban is scheduled for November, about a week after the presidential election. Judge Carl Nichols of the U.S. District Court for the District of Columbia said he would make a decision by late Sunday, leaving TikTok’s fate hanging.In arguments to Nichols, TikTok lawyer John Hall said that TikTok is more than an app but rather is a “modern day version of a town square.””If that prohibition goes into effect at midnight, the consequences immediately are grave,'” Hall said. “It would be no different than the government locking the doors to a public forum, roping off that town square” at a time when a free exchange of ideas is necessary heading into a polarized election.  TikTok lawyers also argued that a ban on the app would stop tens of thousands of potential viewers and content creators every month and hurt its ability to hire new talent. In addition, Hall argued that a ban would prevent existing users from automatically receiving security updates, eroding national security.  Justice Department lawyer Daniel Schwei sought to undercut TikTok lawyers’ argument, saying that Chinese companies are not purely private and are subject to intrusive laws compelling their cooperation with intelligence agencies. The Justice Department has also argued that economic regulations of this nature generally are not subject to First Amendment scrutiny. Plaintiffs can’t claim a First Amendment right in hosting TikTok itself as a platform for others’ speech because merely hosting a platform is not an exercise of the First Amendment, the Justice Department contends.  “This is the most immediate national security threat,” Schwei argued. “It is a threat today. It is a risk today and therefore it deserves to be addressed today even while other things are ongoing and playing out.”Schwei also argued that TikTok lawyers failed to prove it would suffer irreparable business harm.The Justice Department laid out its objections to TikTok’s motion for a temporary injunction in a brief under seal, but it was unsealed in redacted form to protect confidential business information.Trump set the process in motion with executive orders in August that declared TikTok and another Chinese app, WeChat, as threats to national security. The White House says the video service is a security risk because the personal information of its millions of U.S. users could be handed over to Chinese authorities.Trump has said he would approve a proposed deal in which Oracle and Walmart could initially own a combined 20% of a new U.S. entity, TikTok Global. Trump also said he could retract his approval if Oracle doesn’t have “total control.”The two sides of the TikTok deal have also appeared at odds over the corporate structure of TikTok Global. ByteDance said last week that it will still own 80% of the U.S. entity after a financing round. Oracle, meanwhile, put out a statement saying that Americans “will be the majority and ByteDance will have no ownership in TikTok Global.”Chinese media have criticized the deal as bullying and extortion, suggesting that the Chinese government is not happy with the arrangement. ByteDance said Thursday it has applied for a Chinese technology export license after Beijing tightened control over exports last month in an effort to gain leverage over Washington’s attempt to force an outright sale of TikTok to U.S. owners.  China’s foreign ministry has said the government will “take necessary measures” to safeguard its companies but gave no indication what steps it can take to affect TikTok’s fate in the United States.TikTok is suing the U.S. government over Trump’s Aug. 6 executive order, saying it is unlawful. So are resulting Commerce Department prohibitions that aim to kick TikTok out of U.S. app stores and, in November, essentially shut it down in the U.S., it claimed.The Chinese firm said the president doesn’t have the authority to take these actions under the national security law he cited, that the ban violates TikTok’s First Amendment speech rights and Fifth Amendment due-process rights, and that there’s no authority for the restrictions because they are not based on a national emergency.

Вот какую разруху чокнутая пани мер верещук сделала в городе Рава-Руська

Вот какую разруху чокнутая пани мер верещук сделала в городе Рава-Руська, где она была мером, вернее как ей нравится «мерри». Такую же разруху она хочет принести в Киев вместе с зелёным карликом, которым как они вчера заявили выгодно проиграть местные выборы
 

 
—————-
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 
—————-
 
Мережа Правди працює за технологією MassReaders та об’єднує понад 5’000 популярних сайтів різноманітної інформаційної тематики, які щодня публікують свіжі, цікаві і актуальні статті українською, російською та англійською мовами.
 
Величезна щоденна аудиторія Мережі дозволяє бути ефективним каналом поширення інформації, впливати на громадську думку читачів і фантастично підвищувати Індекс Цитуваня політиків і їх програм, публічних особистостей, а також товарів і послуг.
 
Усі сайти мають мобільні версії і представництва в соціальних мережах. А також читачі мають можливість підписатися на отримання актуальної інформації і привабливих пропозицій за допомогою електронної пошти.
 
Для виробників та комерсантів пропонуємо публікацію рекламних повідомлень, які можуть містити:
 
– інформацію про нові продукти або акції вашої компанії;
– нагадування про ваші продукти чи послуги (анонси, огляди, статті, відеоматеріали);
– інформацію для зміцнення репутації вашої компанії і торгової марки;
– інформацію для збільшення впізнаваності вашого бренда;
– інформацію для підвищення лояльності до вашої компанії і торгової марки;
– інформацію, що викликає додаткову стимуляцію цільової аудиторії для здійснення покупки.
 
Пропонуємо регулярне (можливе і щоденне) поширення ваших прес-релізів, новин, анонсів, youtube відео, акаунтів у соціальних мережах та інших інформаційних матеріалів за допомогою Мережі Правди
 

Знатно бомбануло: НАТО у ворот – великий провал гениального стратега карлика пукина!
Знатно бомбануло: НАТО у ворот – великий провал гениального стратега карлика пукина!

НАТО и Украина готовы к любым неожиданностям со стороны путляндии – это было достаточно эффективным решением провести учения “Объединенные усилия-2020” Вооруженных сил Украины как раз одновременно с учениями Кавказ-2020…
 

 
—————-
 
Для распространения вашего сообщения или видео в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут тут: MeNeedit
 
—————-
 
Сеть Правды работает по технологии MassReaders и объединяет более 5’000 популярных сайтов разнообразной информационной тематики, которые ежедневно публикуют свежие, интересные и актуальные статьи на украинском, русском и английском языках.
 
Огромная ежедневная аудитория Сети повзволяет быть эффективным каналом распространения информации, влиять на общественное мнение читателей и фантастически повышать Индекс Цитирования политиков и их программ, публичных личностей, а также товаров и услуг.
 
У сайтов есть мобильные версии и представительства в социальных сетях. А также читатели имеют возможность подписаться на получение актуальной информации и привлекательных предложений с помощью электронной почты.
 
Для предпринимателей, производителей и коммерсантов предлагаем публикацию рекламных сообщений, которые могут содержать:
 
– информацию о новых продуктах или акциях вашей компании;
– напоминания о ваших продуктах или услугах (анонсы, обозрения, статьи, видеоматериалы);
– информацию для укрепления репутации вашей компании и торговой марки;
– информацию для увеличения узнаваемости вашего бренда;
– информацию для повышения лояльности к вашей компании и торговой марке;
– информацию, которая вызывает дополнительную стимуляцию целевой аудитории для осуществления покупки.
 
Предлагаем регулярное (возможно ежедневное) распространение ваших пресс-релизов, новостей, анонсов, youtube видео, акаунтов в социальных сетях и других информационных материалов с помощью Сети Правды
 

Европа объединяется и объявляет войну обиженному карлику пукину
Европа объединяется и объявляет войну обиженному карлику пукину.

Последние новости путляндии и мира, экономика, бизнес, культура, технологии, спорт
 

 
—————-
 
Для распространения вашего сообщения или видео в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут тут: MeNeedit
 
—————-
 
Сеть Правды работает по технологии MassReaders и объединяет более 5’000 популярных сайтов разнообразной информационной тематики, которые ежедневно публикуют свежие, интересные и актуальные статьи на украинском, русском и английском языках.
 
Огромная ежедневная аудитория Сети повзволяет быть эффективным каналом распространения информации, влиять на общественное мнение читателей и фантастически повышать Индекс Цитирования политиков и их программ, публичных личностей, а также товаров и услуг.
 
У сайтов есть мобильные версии и представительства в социальных сетях. А также читатели имеют возможность подписаться на получение актуальной информации и привлекательных предложений с помощью электронной почты.
 
Для предпринимателей, производителей и коммерсантов предлагаем публикацию рекламных сообщений, которые могут содержать:
 
– информацию о новых продуктах или акциях вашей компании;
– напоминания о ваших продуктах или услугах (анонсы, обозрения, статьи, видеоматериалы);
– информацию для укрепления репутации вашей компании и торговой марки;
– информацию для увеличения узнаваемости вашего бренда;
– информацию для повышения лояльности к вашей компании и торговой марке;
– информацию, которая вызывает дополнительную стимуляцию целевой аудитории для осуществления покупки.
 
Предлагаем регулярное (возможно ежедневное) распространение ваших пресс-релизов, новостей, анонсов, youtube видео, акаунтов в социальных сетях и других информационных материалов с помощью Сети Правды
 

Рішення провалити спецоперацію проти вагнерівців було ухвалено на нараді у зеленого карлика

 
Рішення провалити спецоперацію проти вагнерівців було ухвалено на нараді у зеленого карлика.

Зараз звучить чимало версій про зрив багалітньої роботи патріотичних українських спецслужб з метою виманювання кривавих вагнерівців спочатку у Білорусь, а потім їх арешт в Україні.

Найбільш вірогідним виглядає дзвінок у білоруське кгб від пукінського крота, який приймав участь у нараді в офісі президента. Цим кротом називають дегенерата єрмака, або його підлеглих. Тому зараз українці звинувачують зеленського у покриванні зради батьківщини у його оточенні.

Насправді все значно простіше. Рішення припинити спецоперацію і руками ман’яка лукашенка повернути кривавих вагнерівців ображеному карлику пукіну було прийнято на нараді в офісі президента під головуванням самого зеленого карлика. А зараз, не зеленський прикриває дегенерата єрмака і інших, а зе-команда намагається вивести з під імпічменту свого керівника.
 
—————-
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 
—————-
 
Мережа Правди працює за технологією MassReaders та об’єднує понад 5’000 популярних сайтів різноманітної інформаційної тематики, які щодня публікують свіжі, цікаві і актуальні статті українською, російською та англійською мовами.
 
Величезна щоденна аудиторія Мережі дозволяє бути ефективним каналом поширення інформації, впливати на громадську думку читачів і фантастично підвищувати Індекс Цитуваня політиків і їх програм, публічних особистостей, а також товарів і послуг.
 
Усі сайти мають мобільні версії і представництва в соціальних мережах. А також читачі мають можливість підписатися на отримання актуальної інформації і привабливих пропозицій за допомогою електронної пошти.
 
Для виробників та комерсантів пропонуємо публікацію рекламних повідомлень, які можуть містити:
 
– інформацію про нові продукти або акції вашої компанії;
– нагадування про ваші продукти чи послуги (анонси, огляди, статті, відеоматеріали);
– інформацію для зміцнення репутації вашої компанії і торгової марки;
– інформацію для збільшення впізнаваності вашого бренда;
– інформацію для підвищення лояльності до вашої компанії і торгової марки;
– інформацію, що викликає додаткову стимуляцію цільової аудиторії для здійснення покупки.
 
Пропонуємо регулярне (можливе і щоденне) поширення ваших прес-релізів, новин, анонсів, youtube відео, акаунтів у соціальних мережах та інших інформаційних матеріалів за допомогою Мережі Правди
 

Дегенерат медведчук и опзж ведут Украину к катастрофе, и остановить это может только его кастрация

 
Дегенерат медведчук и опзж ведут Украину к катастрофе, и остановить это может только их кастрация!

В то время, как в Украине продолжается агрессия дегенератов обиженного карлика пукина, наша армия до сих пор использует устаревшую технику.

Крушение самолета АН-26 в Харьковской области, к сожалению, в очередной раз подтвердило, что обиженный карлик пукин и его раб медведчук цинично используют Украину в своих геополитических интересах, а нахождение во власти опзж продолжает вести страну к катастрофе.

Эта страшная трагедия является отображением ситуации в стране.

Крушение самолета, который должен был проходить техобслуживание и у которого во время полета отказал левый двигатель, заставляет проводить аналогии с общей ситуацией в стране. Основные механизмы государства, такие как экономика, социальная сфера, медицина и образование изношены и могут отказать в любой момент. Так как были полностью разрушены предателями Родины дегенератом медведчуком, рабиновичем и другими.

По сути, при попустительстве зеленского, агентура обиженного карлика пукина превратила Украину в инструмент реализации своих геополитических интересов и спецопераций против цивилизованного мира.

Зелёный карлик ведёт страну к катастрофе и остановить этот сценарий разрушения, написанный для Украины в путляндии, может только кастрация медведчука, рабиновича и всех дегенратов из опзж. Так как они требуют относиться к себе как к представителям колониального государства.
 
—————-
 
Для поширення вашого відео чи повідомлення в Мережі Правди пишіть сюди, або на email: pravdaua@email.cz
 
Найкращі пропозиції товарів і послуг в Мережі Купуй!
 
Ваші потенційні клієнти про потрібні їм товари і послуги пишуть тут: MeNeedit
 
—————-
 
Мережа Правди працює за технологією MassReaders та об’єднує понад 5’000 популярних сайтів різноманітної інформаційної тематики, які щодня публікують свіжі, цікаві і актуальні статті українською, російською та англійською мовами.
 
Величезна щоденна аудиторія Мережі дозволяє бути ефективним каналом поширення інформації, впливати на громадську думку читачів і фантастично підвищувати Індекс Цитуваня політиків і їх програм, публічних особистостей, а також товарів і послуг.
 
Усі сайти мають мобільні версії і представництва в соціальних мережах. А також читачі мають можливість підписатися на отримання актуальної інформації і привабливих пропозицій за допомогою електронної пошти.
 
Для виробників та комерсантів пропонуємо публікацію рекламних повідомлень, які можуть містити:
 
– інформацію про нові продукти або акції вашої компанії;
– нагадування про ваші продукти чи послуги (анонси, огляди, статті, відеоматеріали);
– інформацію для зміцнення репутації вашої компанії і торгової марки;
– інформацію для збільшення впізнаваності вашого бренда;
– інформацію для підвищення лояльності до вашої компанії і торгової марки;
– інформацію, що викликає додаткову стимуляцію цільової аудиторії для здійснення покупки.
 
Пропонуємо регулярне (можливе і щоденне) поширення ваших прес-релізів, новин, анонсів, youtube відео, акаунтів у соціальних мережах та інших інформаційних матеріалів за допомогою Мережі Правди
 

US Imposes Curbs on Exports by China’s Top Chipmaker SMIC

SHANGHAI/WASHINGTON — The United States government has imposed restrictions on exports to China’s biggest silicon chip maker after concluding there is an “unacceptable risk” that equipment supplied to it could be used for military purposes.
 
Suppliers of certain equipment to Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) will now have to apply for individual export licenses, according to a letter from the Commerce Department dated Friday and seen by Reuters.
 
SMIC becomes the second leading Chinese technology company to face U.S. trade curbs after telecoms giant Huawei Technologies, whose access to high-end chips has been curtailed by its addition to a so-called entity list.
 
The Pentagon said earlier this month that it was weighing blacklisting SMIC, which the U.S. authorities have identified as a threat due to an alleged “fusion” of civilian and military technologies.
 
Asked for comment, SMIC said it had not received any official notice of the restrictions and said it has no ties with the Chinese military.
 
“SMIC reiterates that it manufactures semiconductors and provides services solely for civilian and commercial end-users and end-uses,” SMIC said.
 
“The Company has no relationship with the Chinese military and does not manufacture for any military end-users or end-uses.”
 
The Commerce Department declined on Saturday to comment specifically on SMIC, but said its Bureau of Industry and security was “constantly monitoring and assessing any potential threats to U.S. national security and foreign policy interests.”
 

Стань IT-підприємцем – заробляй багато, живи щасливо і весело!
Стань IT-підприємцем – заробляй багато, живи щасливо і весело.

Запрошуємо нових партнерів для спільного ведення успішного і прибуткового бізнесу!
 
Мережа Купуй! працює за технологією MassReaders та об’єднує понад 5’000 популярних сайтів різноманітної інформаційної тематики, які щодня публікують свіжі, цікаві і актуальні статті українською, російською та англійською мовами.
 
Величезна щоденна аудиторія Мережі дозволяє бути ефективним каналом поширення інформації, впливати на громадську думку читачів і фантастично підвищувати Індекс Цитуваня політиків і їх програм, публічних особистостей, а також товарів і послуг.
 
Усі сайти мають мобільні версії і представництва в соціальних мережах. А також читачі мають можливість підписатися на отримання актуальної інформації і привабливих пропозицій за допомогою електронної пошти.
 
Для виробників та комерсантів пропонуємо публікацію рекламних повідомлень, які можуть містити:
 
– інформацію про нові продукти або акції вашої компанії;
– нагадування про ваші продукти чи послуги (анонси, огляди, статті, відеоматеріали);
– інформацію для зміцнення репутації вашої компанії і торгової марки;
– інформацію для збільшення впізнаваності вашого бренда;
– інформацію для підвищення лояльності до вашої компанії і торгової марки;
– інформацію, що викликає додаткову стимуляцію цільової аудиторії для здійснення покупки.
 
Пропонуємо регулярне (можливе і щоденне) поширення ваших прес-релізів, новин, анонсів, youtube відео, акаунтів у соціальних мережах та інших інформаційних матеріалів за допомогою Мережі Купуй!
 

Снимите “полезные” санкции за Украину: как пукин стоял на коленях перед Генассамблеей ООН
Снимите “полезные” санкции за Украину: как пукин стоял перед Генассамблеей ООН с протянутой рукой…

Что можно сказать по итогам видеообращения обиженного карлика пукина к 75-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН… Двойные стандарты и наглая ложь — ничего нового
 

 
—————-
 
Для распространения вашего сообщения или видео в Сети Правды пишите сюда, или на email: pravdaua@email.cz
 
Лучшие предложения товаров и услуг в Сети SeLLines
 
Ваши потенциальные клиенты о нужных им товарах и услугах пишут тут: MeNeedit
 
—————-
 
Сеть Правды работает по технологии MassReaders и объединяет более 5’000 популярных сайтов разнообразной информационной тематики, которые ежедневно публикуют свежие, интересные и актуальные статьи на украинском, русском и английском языках.
 
Огромная ежедневная аудитория Сети повзволяет быть эффективным каналом распространения информации, влиять на общественное мнение читателей и фантастически повышать Индекс Цитирования политиков и их программ, публичных личностей, а также товаров и услуг.
 
У сайтов есть мобильные версии и представительства в социальных сетях. А также читатели имеют возможность подписаться на получение актуальной информации и привлекательных предложений с помощью электронной почты.
 
Для предпринимателей, производителей и коммерсантов предлагаем публикацию рекламных сообщений, которые могут содержать:
 
– информацию о новых продуктах или акциях вашей компании;
– напоминания о ваших продуктах или услугах (анонсы, обозрения, статьи, видеоматериалы);
– информацию для укрепления репутации вашей компании и торговой марки;
– информацию для увеличения узнаваемости вашего бренда;
– информацию для повышения лояльности к вашей компании и торговой марке;
– информацию, которая вызывает дополнительную стимуляцию целевой аудитории для осуществления покупки.
 
Предлагаем регулярное (возможно ежедневное) распространение ваших пресс-релизов, новостей, анонсов, youtube видео, акаунтов в социальных сетях и других информационных материалов с помощью Сети Правды